Specialismen

Binnen ons therapiecentrum is dit jaar het Parkinsontrainingscentrum geopend. Hier worden specifieke trainingsprogramma’s voor mensen met de diagnose Parkinson aangeboden. Deze specifieke therapie is gebaseerd op de nieuwe Europese richtlijn voor Parkinson, De PWR! Power training en LSVT-BIG.

Lees meer

Doe mee met het beweegprogramma Valpreventie! Velen gingen u met succes voor. Deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben en steviger op hun benen staan. Ook hebben ze minder kans om te vallen. Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma in onze praktijk kunt uw een flinke verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. U komt letterlijk steviger in uw schoenen te staan. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actievere leefstijl binnen handbereik komt.

Lees meer

Onze praktijk bestaat uit oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met somatische onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. U kunt hierbij denken aan pijn, vermoeidheid, cognitieve problemen en dergelijke. Voorbeelden van aandoeningen die hieronder vallen zijn: fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en prikkelbare darmsyndroom. Alle oefentherapeuten volgen een eenduidige behandelwijze, vastgelegd in een specifiek protocol. Op dit vlak werken wij inmiddels samen met meerdere verwijzers: revalidatieartsen, reumatologen, anesthesiologen, psychologen en huisartsen.. De samenwerking en eenduidige behandelwijze is onder andere ontleend aan de kennis van het Netwerk Chronische Pijn en is uniek binnen de 1e lijn zorg in Nederland.

Lees meer

Duizeligheid is een hinderlijke klacht die kan leiden tot vermindering van kwaliteit van leven en werkverzuim. De laatste decennia is duidelijk geworden dat veel vormen van duizeligheid heel goed te behandelen zijn. Zo is bijvoorbeeld benigne paroxysmale positieduizeligheid(BPPD) te behandelen met repositie manoeuvres, terwijl het herstel na vestibulaire uitval bij bijvoorbeeld de ziekte van ménière, neuritis vestibularis(ontsteking van het binnenoor), vestibulaire migraine en hyperventilatie bespoedigd kan worden met specifieke fysio – en oefentherapie. Wij zijn aangesloten bij het Duizel Netwerk uit het Apeldoorns Duizeligheidscentrum.

Lees meer

Na jarenlange ervaring in het revalideren van cliënten met een nieuwe knie of heup en ook het preventief trainen om zo soms een operatie te voorkomen of uitstellen, hebben wij onlangs een samenwerkingsverband gesloten met Orhoparc. Deze kliniek voor innovatieve orthopedie voert de operaties volgens de allernieuwste richtlijnen uit en hanteert geen wachtlijsten. Ook na operaties bij andere ziekenhuizen en klinieken kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Lees meer

U kunt bij ons terecht voor groepstrainingen. In onze oefenruimte wordt in groepjes van 5 of 6 personen in een prettige sfeer gewerkt aan het verbeteren van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid. Volgens de principes van oefentherapie Mensendieck/Cesar wordt bij alle oefeningen gelet op uw houding en manier van bewegen. Tijdens een trainingsuur worden er naast oefeningen op de cardio apparaten( roei, loopband en fietsen), ook liggende, zittende en staande oefeningen doorgenomen. Hierbij gebruiken we verschillende oefenmaterialen, zoals bijvoorbeeld ketllebells, dynabanden, oefenballen, TRX banden en medicine ballen.

De kosten zijn 35- euro per maand voor 1 keer per week en 50,- euro voor 2 keer trainen. In sommige gevallen is vergoeding via de zorgverzekering mogelijk.

Onze praktijk is aangesloten bij het COPD Netwerk. Heeft u last van kortademigheid en merkt u dat u steeds inactiever wordt? Maak dan een afspraak. Er is vaak meer te bereiken dan u denkt. Wij werken indien nodig multidisciplinair. Onze praktijk heeft korte lijnen met de longverpleegkundige, de longarts, de diëtist en de psycholoog.
Vaak zien wij mensen die al flink beperkt zijn door hun longfunctie. Graag zien wij ook de mensen die een slechte uitslag bij een longfunctiemeting hebben, maar nog niet veel van de aandoening merken. Door het aanleren van een gunstige leefstijl en manier van bewegen kunnen mensen de achteruitgang stoppen en kan de lijn voor de levensverwachting weer een stijgend verloop krijgen.
Er wordt voor iedereen een programma op maat gemaakt. Indien het programma gecombineerd wordt met stoppen met roken, bereikt men uiteraard het meest optimale resultaat.

Lees meer

Onze praktijk is sinds 2019 aangesloten bij het netwerk Slaapoefentherapie. Dit Netwerk bestaat uit oefentherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met slaapproblemen als; inslaapproblemen, doorslaap problemen, te vroeg wakker worden, Bio ritme problematiek (ploegendienst werk, jet lag), nachtelijk piekeren, Restless legs en Periodic Limb Movement Disorder, postoperatieve slaapproblemen en bij (langdurig) gebruik van slaapmedicatie. In Het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapie werken de aangesloten therapeuten veel met elkaar d.m.v. via het platform van de slaapoefentherapie. Het netwerk werkt ook samen met Neurologen, KNO artsen en Somnologen. De therapie wordt landelijk erkent en uitgevoerd door Slaapoefentherapeuten. Meer informatie? Klik dan op de onderstaande link.

Lees meer

Naast onze.specialisaties kunnen wij ook helpen bij andere klachten aan uw houding en bewegingsapparaat

Bekijk deze indicaties hier

Scroll to Top